Rank 1

Rank 1 prepares IT infrastructures for tomorrow’s business challenges. Corporate strategies and factors such as control, security, scalability and cost determine the choice of architecture – on-premise, in the Cloud or a combination. Rank 1 helps companies make the right choice, implements solutions, provides technology experts and helpdesk support. With one goal: leveraging as much value for the business as possible.

Allround system engineer

Job description

Rank 1 maakt de IT-infrastructuur klaar voor de businessvragen en IT-uitdagingen van morgen!

Onze klanten kunnen bij Rank1 terecht voor projecten, professioneel advies, of services en operationele ondersteuning. Ons team is sinds 2013 uitgegroeid tot een club van + 50 ervaren ICT addicts zoals infrastructuurarchitecten, projectmanagers, systeem- en supportingenieurs, netwerk en security specialisten. Samen gaan wij voor een proactief en trusted partnership.

Wij zijn een jong bedrijf met veel dynamiek en een let’s go for it-mentaliteit. Een no-nonsense aanpak en een open communicatiecultuur. Met beide voeten op de grond.

Nice to know: Rank 1 maakt ook deel uit van Gumption Group. Als business accelerator ondersteunt onze groep gedreven ondernemers en starters, die innovatieve oplossingen en diensten aanbieden. Wij koppelen onze talenten en expertise aan elkaar en wisselen ervaring uit. Zo ontwikkelen en co-creëren we vernieuwende ideeën en oplossingen, waar al onze klanten voordeel uit halen.

Werk je graag in een hecht, jong en technisch georiënteerd team?

Dan hebben we een plek voor je vrij want wij zoeken versterking voor ons Professional Services Team;

Een enthousiaste allround system engineer!

Jouw uitdagingen

Het Rank1 Professional Services team staat in voor de dagelijkse ICT ontzorging voor een 40-tal KMO bedrijven in verschillende sectoren.

Als Professional Services engineer ben je een echte allrounder en sta je in voor de 2nd en 3rd line support zowel op systeem, netwerk als security vlak. Je lost niet alleen incidenten en problemen op, je denkt proactief en je adviseert jouw klant over mogelijke verbeteringen en optimalisaties van de klantomgeving.

Hou je van werken in een dynamisch team? Je kan je echt vastbijten tot je een oplossing vindt voor een probleem en je houdt van een lach en een zwans, lees dan zeker verder.


Requirements

Jouw Profiel

 • Je bent een echte allrounder op het gebied van IT infrastructuur: we zoeken geen specialist maar iemand die breed wil en kan gaan
 • Je hebt generalistische kennis van server, datacenter-technologie, Cloud of networking!
 • Je hebt tenminste één van de volgende domeinen goed onder de knie en affiniteit met de andere:
  • Kennis van server- en backend-infrastructuur
  • Beheer- en monitoringoplossingen
  • AWS en/of Azure Cloud oplossingen
  • Collaboratietechnologie: Sharepoint, O365, backup-oplossingen…
  • Networking & Security
 • Je hebt idealiter een Bachelor ICT op zak. Ben je eerder een self-made m/v en heb je jezelf al bewezen op de arbeidsmarkt? Evenzeer welkom!
 • Relevante certificaten zijn een pluspunt (Microsoft, AWS, Cisco, Fortinet…) alsook noties van ITSM-tools en ITIL.

We luisteren graag naar welke ervaring en opleiding je hebt, maar je persoonlijkheid en passie geven altijd de doorslag!

Onderstaande ook afgevinkt? Je tas koffie staat al klaar, let's meet!

Analytisch aangelegd

That's you!

Je houdt van projectmatig werken

Nieuwe situaties, technologieën en procedures

You love it & you own it

You think in solutions

Never waste a good crisis ;)

Je kan goed communiceren met je klant en team

NL/Eng, FR is een plus!

Benefits

Wat hebben wij te bieden?

 • Een open en dynamische werkomgeving waarin we werk en privé in balans houden;
 • Uitdagende projecten in zowel kleine als grote klantomgevingen;
 • Een competitieve verloning met een pakket extralegale voordelen zoals; een hybride wagen, groeps – en hospitalisatieverzekering, maatijdcheques,…
 • Ruimte voor zelfontwikkeling en ondernemerschap zodat je de beste kan worden in jouw domein! Rank 1 zorgt voor de gepaste opleidingen en/of certificatie. Werken bij Rank 1 betekent dat je kan rekenen op een goeie ondersteuning!
 • Work hard! &Play hard! Elke 2 maanden organiseren we voor gans het team een “Drank 1”. Daarnaast doen we 2x/jaar een teambuilding activiteit (airzone, lasershoot, mini karting, indoor skydive, …) Niets is te gek voor een middag of avondje fun!
 • We matchen jouw talenten en ambities met onze groeiobjectieven en samen vormen we een hecht team. Jij bepaalt het tempo, wij zorgen voor de mogelijkheden. Want wij geloven in evenwicht, voor onze medewerkers en voor onze klanten.

Goesting gekregen om mee te werken aan ons project? Klik op apply now & let's meet!

Questions? Interested? Or just curious?

Sofie De Backker

Contact

Sofie De Backker