Lead PHP Developer

Studio Emma is a full stack web agency dedicated to growing their clients’ online business and has been doing that successfully for over 20 years. By creating opportunities and solutions for challenging online business & data-management issues, Studio Emma provides tailor-made answers to the most complex inquiries. All this is enabled by our profound technological and functional expertise and strong partnerships with Magento Open Source, Adobe Commerce and Pimcore as trendsetting platforms.

Lead PHP Developer

Share this job

Go to: Apply here

Job description

We zijn op zoek naar een enthousiaste lead developer om ons team te versterken (regio Kortrijk of Brugge).


Als lead developer ben je verantwoordelijk voor de technische uitvoering van het B2C of B2B development project en de kwaliteit van het programmeerwerk. Je bent op deze manier een belangrijke schakel tussen het design team (bestaande uit een project manager, functioneel analist…) en jouw development team.

Waar de collega’s van het design team de scope van een sprint bepalen op basis van de requirements van de klant, sta je in voor de development proces detailplanning, eventueel in samenspraak met de project manager, zodat de ontwikkelingen efficiënt kunnen verlopen. Zo zal je ook op vraag van en met input van de project manager de berekening van werktijden leiden. Men doet beroep op jou om te valideren of een project realiseerbaar is en/of welke obstakels er kunnen zijn (zoals onrealistische tijdsinschattingen, technische beperkingen…). Ook doe jij proactief voorstellen op vlak van niet-functionele requirements en tracht je hidden requirements vroegtijdig te ontdekken.

Daarnaast sta je in voor de supervisie, coaching en ondersteuning van de back-end developers die het project uitvoeren. Zo waak je ook over de kwaliteit en verloop van het werk en tracht je fouten of achterstanden vroegtijdig te escaleren.

  • Je hebt minimaal een bachelordiploma en minimaal 3 jaar werkervaring.
  • Uitstekende kennis PHP en PHP OOP.
  • Zeer goede kennis van Git en Git Workflow.
  • Zeer goede kennis van SQL.
  • Uitgebreide kennis client side technologieën m.b.t. webdevelopment, onder meer natuurlijk HTML5.
  • Je bent vertrouwd met frameworks als Symfony.
  • Je bezit een basis kennis Linux.
  • Streepje voor indien je eerdere ervaring hebt als lead developer.

Bij ons krijg je een loonpakket met alle toeters en bellen! Je krijgt een marktconform brutoloon, een bedrijfswagen met tankkaart, maaltijdscheques (7euro/dag), ecocheques (250euro/jaar), groepsverzekering, laptop en netto-onkosten vergoeding.

Nice to know: Studio Emma maakt deel uit van een dynamische groep: Gumption! Samen co-creëren wij boeiende projecten met de partnerbedrijven en maken we deel uit van een enorm inspirerend netwerk van ondernemers.


Waar wacht je nog op? Solliciteren maar!

Go to: Apply here

Questions? Or just curious?
Contact us!

Menu